Beatli na vrhu Nebotičnika

Skupina The Backwards je včeraj v slogu obudila spomin na zasedbo The Beatles.

Objavljeno
05. september 2017 12.11
Tribute Beatles band The Backwards na ljubljanskem Nebotičniku 4.9.2017 Ljubljana Slovenija [Beatles,Bacwards,Ljubljana,Slovenija]
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
V okviru predstavitve glasbeno-plesne prireditve Remember Yesterday - The Beatles Story, ki je nastala v slovenski produkciji v sodelovanju s slovaško glasbeno skupino The Backwards, je z ljubljanskega Nebotičnika zvenela glasba slavnih štirih Liverpoolčanov.

The Backwards je v dvaindvajsetih letih postala­ ena najboljših cover skupin zasedbe The Beatles. Po besedah Romana Fileša, predstavnika MH Concerts, je prihajajoči glasbeni spektakel posledica želje, da bi ponudili občinstvu več kot zgolj cover skupino, ki se pretvarja, da so Beatli, pa čeprav so najboljši na svetu. Zato so se odločili, da bodo pripravili glasbeno-plesno predstavo, v kateri bo skupino The Backwards zvočno podprl Kraljevi simfonični orkester iz Varšave pod vodstvom mednarodno priznanega dirigenta Piotra Oleksiaka. Svetovna premiera predstave Remember Yesterday - The Beatles Story bo 12. oktobra v ljubljanski Hali Tivoli. Včeraj so The Backwards uprizorili del slovitega zadnjega koncerta skupine The Beatles 30. januarja 1969 v Londonu na strehi hiše njihovega podjetja Apple Corps, ki ga je po 42 minutah ustavila policija. Tudi tokrat ni šlo brez posredovanja, le da je na ljubljanskem Nebotičniku udarila posebna enota Milic Francija Keka.