Ringo Starr, večni optimist

Zelo je ponosen na to, da mu je uspelo premagati alkoholizem. Veliko zaslug za njegovo vzdržnost ima njegova žena.

Objavljeno
18. april 2015 19.20
Delo
Delo

Član nekdaj najslavnejše angleške skupine The Beatles Ringo Starr je prepričan, da so za preživetje na samotnem otoku dovolj že kokosovi orehi.

To je le ena od izzivalnih izjav 74-letnega bobnarja s pravim imenom Richard Starckey v reviji Rolling Stone. Po razpadu skupine je nadaljeval samostojno glasbeno pot, njegov zadnji album z naslovom Razglednice iz raja je izšel pred tremi tedni.

Samemu sebi se nikoli ni smilil kot številni drugi umetniki, komentirajo v reviji Ringov optimističen odnos do življenja, čeprav je kot otrok bolehal za tuberkolozo, zaradi katere je dve leti prebil v zdravilišču. Bil je menda tako hudo bolan, da so zdravniki previdno namignili njegovi materi, da verjetno ne bo preživel.

»Imel sem krasno otroštvo in sploh se nisem počutil zapuščenega, četudi me je mati lahko samo enkrat na teden obiskala v zdravilišču,« se smejé spominja Ringo Starr otroških let in odraščanja brez očeta.

Zelo je ponosen tudi na to, da mu je uspelo premagati alkoholizem. Veliko zaslug za njegovo vzdržnost pri pijači in navsezadnje tudi za vitalnost pa ima njegova žena Barbara Bach Starkey, s katero je poročen že 34 let. Barbara, znana tudi kot Bondovo dekle v enem izmed starejših filmov o agentu 007, je spoznala Ringa med snemanjem komedije Caveman in se vanj takoj zaljubila.

»Ringo je trezen že leta,« je o svojem prijatelju in kolegu, s katerim sta skupaj igrala do razpada skupine leta 1970, dejal Paul McCartney. »Daj, spij vsaj en whisky z mano, sem ga dražil, pa me je zavrnil z besedami: Ali hočeš, da bom videti tak kot ti?« Tako je McCartney povzel njuno nedavno srečanje v Los Angelesu.

Povod za njuno srečanje so bile priprave na prav poseben Ringov nastop to soboto v Clevelandu. Nastopil bo v Dvorani slavnih rock'n'rolla, s slovesnim nagovorom pa ga bo napovedal prav McCartney.