Umrla Donna Summer

Raka je kar nekaj let uspešno skrivala pred očmi javnosti, glede na govorice pa je celo delala na novem albumu.

Objavljeno
17. maj 2012 20.22
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Florida -  Po nekajletnem boju z rakom, ki ga je uspešno skrivala pred javnostjo, je danes zjutraj stara 63 let preminula kraljica disca Donna Summer. Kot piše TMZ nanašajoč se na vire blizu pevke, je v tem času intenzivno delala na novem albumu, bolezenski znaki pa naj ne bi bili tako vidni.

Njeni najbolj znani hiti so bili vroča roba v sedemdesetih, med njimi lahko navedemo »I Feel Love«, »Last Dance« in »Bad Girls«.

LaDonna Gaines, kot je njeno pravo ime, je bila z Grammyem nagrajena petkrat, z vplivom na Duran Duran in Dawid Bowiea pa je zaznamovala plesno glasbo v osemdesetih letih. Vrhove glasbenih lestvic je takrat osvajala s hiti »She Works Hard for the Money« in »This Time I Know It's for Real«.

Leta 1973 se je poročila z igralcem Helmuthom Sommerjem, kasneje istega leta pa je par dobil deklico Mimi. Zakon sta razdrla že čez tri leta, Donna pa je priimek zaradi njegove prepoznavnosti obdržala. Leta 1980 se je ponovno poročila, tokrat z glasbenikom Brucom Sudanom s katerim sta imela dve hčeri Brooklyn in Amando.