Deloskop izpostavlja: Beseda božja ostane na veke

Ljubljana, Narodna in univerzitetna knjižnica. 4. 4., ob 19. uri.

Objavljeno
03. april 2017 21.03

V Narodni in univerzitetni knjižnici Ljubljana bodo danes ob 19. uri odprli razstavo z naslovom Beseda božja ostane na veke, ki so jo pripravili z Univerzo na Primorskem. Gre za uvodni dogodek v prireditve, s katerimi bodo zaznamovali 500. obletnico začetka Luthrove verske reforme.

V Nuku pravijo, da bo nocojšnja razstava predstavila temeljna besedila, ki so določala miselno in delovanjsko podobo protestantskega gibanja, hkrati pa bo opozorila tudi na družbene vzporednice med reformacijo in časom, v katerem živimo: na vprašanje svobode, miru, spoštovanja, sodelovanja ter človekove vesti in odgovornosti.

Avtor razstave je dr. Jonatan Vinkler, kulturni in literarni zgodovinar, editolog, urednik ter izr. prof. Univerze na Primorskem.

Nocojšnje odprtje bo pospremil nastop 40-članskega Zbora Slovenske filharmonije. Ob razstavi pripravljajo v čitalnici Rokopisne zbirke NUK v torek, 12. 4., ob 17. uri pogovorno srečanje z naslovom Bog in človek v misli Karla Bartha. Sodelovali bodo Matjaž Črnivec, dr. Jonatan Vinkler in škof Geza Filo