Deloskop izpostavlja: Desetletnica kolektiva OTTO-Prod

Umetnostna galerija Maribor. Odprtje razstave 9. 9., ob 19.00.

Objavljeno
08. september 2016 20.12
M. V.
M. V.

V Umetnostni galeriji Maribor bodo z nocojšnjim odprtjem razstave Srečno, arheologi! proslavili desetletnico eksperimentalnega ustvarjanja med Mariborom in Marseillom delujočega kolektiva OTTO-Prod.

Začetki njegovega delovanja segajo v leto 2006, ko se je na povabilo Kulturnega centra Pekarna v Mariboru zbrala skupina mladih umetnikov, med njimi Paul Destieu, Monsieur Moo, Luce Moreau in Olivier Tura ter v mesecu dni po prvem obisku ustanovila umetniški kolektiv OTTO-Prod.

Trije med njimi so ostali v Mariboru in ob rednem razstavnem, uprizoritvenem in koncertnem programu se je skupina razvila v evropski kolektiv, posvečen umetniški produkciji v okviru vsakoletnega umetniškega programa z naslovom Working Holidays.

Desetletnico umetniškega sodelovanja med Mariborom in Marseillem bodo zaznamovali s skupinsko razstavo v prostorih Umetnostne galerije Maribor. Ta obsega izbor tridesetih umetniških del, ustvarjenih v preteklem desetletju v Sloveniji in drugod.

Nocojšnjemu odprtju razstave v UGM ob 19. uri bo sledilo vodstvo razstavljajočih umetnikov ter otvoritvena performansa ob 19.30 in 20.30.

Slovesnost se bo nadaljevala jutri, v soboto, 10. 9., od 18. ure v KC Pekarna, kjer pripravljajo večer performansov in koncertno noč.