Spal je pred palačo, zdaj ga vabijo h kraljici

Britanski glasbenik Ed Sheeran velja za enega izmed najbolje prodajanih glasbenikov na svetu.

Objavljeno
20. december 2018 08.15
Posodobljeno
20. december 2018 09.47
FOTO Reuters
K. F.
K. F.
Britanski pevec in kitarist Ed ­Sheeran je lani samo z eno turnejo zaslužil skoraj 375 milijonov evrov in tako presegel rekorde v industriji koncertne glasbe. Britanski mediji so izračunali, da je vsak dan zaslužil vsaj 1,1 milijona evrov. Velikanski uspeh in temu primeren zaslužek mu je prinesla svetovna turneja Divide, za katero je prodal skoraj pet milijonov vstopnic. Po izračunih britanskih medijev mu je vsaka ura na turneji, s katero je dosegel rekorden zaslužek, prinesla več kot 40.000 evrov, torej 37 povprečnih slovenskih plač. Tudi prihodnje leto bo na turneji prepotoval svet.

Zvezdnikovi skupni letni zaslužki so še veliko višji. Sredi letošnjega leta so se pojavile novice, da je rdečelasi Sheeran prehitel celo Adele, ki je dotlej veljala za najbolje plačano glasbenico na planetu. Sedemindvajsetletni glasbenik, ki se je šolal na glasbeni akademiji v Londonu, je prvi album izdal kmalu po 20. rojstnem dnevu. Doslej je prodal 38 milijonov izvodov in več kot 100 milijonov singlov. Velja za enega izmed najbolje prodajanih glasbenikov na svetu.

Razkuštranemu zvezdniku se nista vselej cedila med in mleko. Pred štirimi leti je povedal medijem, da je bil dve leti v Londonu celo brezdomec, da je spal pri prijateljih in na ulici, tudi pod obokom ob toplovodu pri Buckinghamski palači. Zdaj je več možnosti, da bo med gosti v palači, saj je že igral za kraljico Elizabeto II. Glasbenik obožuje film. Dobil je vlogo vojaka v Igri prestolov, v novi Vojni zvezd, ki jo zdaj snemajo, bo nastopil kot klon, vojak imperija. Tudi v ljubezni ima srečo. Lani se je zaročil z mladostno ljubeznijo Cherry Seaborn.


Preberite tudi

Potonike, Ed Sheeran, Bocvana in stari princ