Z Delom do lažje izbire študija

V interaktivni aplikaciji zbrani podatki za vse študijske programe, ki se bodo izvajali.
Objavljeno
02. februar 2017 17.58
Socialdemokrata Igorja Lukšiča na FDV. V Ljubljani 9.10 2013
Tina Kristan
Tina Kristan
Ljubljana – Prihodnji konec tedna bodo fakultete organizirale informativne dneve. Katere obiskati? Pri tem vam lahko pomaga Delova interaktivna aplikacija, v kateri smo zbrali informacije o vseh programih, javnih in zasebnih, s koncesijo ali brez, ki se bodo izvajali prihodnje študijsko leto – tudi že podatek, koliko mest so fakultete razpisale.

Koliko posameznikov se je na študij, ki vas zanima, želelo vpisati lani v prvem ali drugem roku? Koliko jih je bilo sprejetih? In koliko točk je bilo potrebnih za vpis na ta program v prejšnjih osmih letih? Te odgovore najdete v aplikaciji.

Aplikacija poleg tega omogoča, da s klikom »dodaj v moj izbor« hitro in preprosto primerjate do šest programov – ne le glede na vpisno statistiko, temveč tudi glede na podatke zavoda za zaposlovanje. Vprašali smo se, koliko časa je oseba z izobrazbenim nazivom, pridobljenim ob koncu določenega študijskega programa, ki je bila lani prijavljena na zavodu kot brezposelna, potrebovala, da je našla zaposlitev. In tudi, koliko brezposelnih oseb s posameznim nazivom se je lani zaposlilo.