Popkulturni pogovori: Vikendova ocena televizije v 2017

V Vikendovem podcastu smo Teja Roglič, Robi Loboda in Mateja Košir izpostavili najboljše in najslabše v domačem televizijskem razvedrilu v letu 2017, ozrli pa smo se tudi v leto 2018.

Objavljeno
11. januar 2018 15.50
Teja Roglič, Vikend
Teja Roglič, Vikend

Mi zamerite, če skopiram kar lansko oceno oddaj v letu 2016 in jo prilepim v zadnjo številko Vikenda leta 2017? Kaj smo že pisali takrat? Da komercialni televiziji tekmujeta s telenovelama in resničnostnimi šovi, na TVS pa ne izkoristijo priložnosti, da bi gledalcem ponudili kaj kakovostnega in drugačnega. Sliši se znano, kajne? Verjetno zato, ker se v letu 2017 ni kaj dosti spremenilo.

Namesto dveh telenovel s Primorske imamo zdaj eno z Dolenjske in eno s Primorske, na Pop TV so se s Kmetijo vrnili h kravam, pardon, koreninam, na Planet TV pa smo prvič gledali boj s kilogrami. Na TVS so ohranili preverjene formate, kot je Vikend paket, novost je bil le kviz Kdo bi vedel, ki pa ni prepričal. Potem so spomladi na Pop TV priplesale zvezde in predvsem zaradi ubrane žirije se je zazdelo, da smo končno dobili pravo razvedrilno oddajo. Samo tega ne vem, ali so Zvezde plešejo tako dobra oddaja ali so le druge tako povprečne.

A ne razumite me narobe, večina teh oddaj je gledalcem gotovo prinesla lepe trenutke, mnoge imajo tudi odlične aspekte, na primer izvrstno produkcijo (Reka ljubezni), odličen kasting (sodniki šova Zvezde plešejo), dobre voditelje (Saša Jerković, Natalija Bratkovič, Špela Grošelj ...), a težava je, da je razvedrilo že nekaj let zelo enolično in nihče si ne upa narediti koraka naprej. Recimo s kakšno sodobno igrano dramsko ali komično serijo. Z nečim takšnim, kot je druga sezona serije V dvoje, ki pa je niste videli, če niste uporabnik platforme voyo. Žal je treba torej skleniti, da najboljša stvar letos na televiziji ... sploh ni bila na televiziji.