Gol usoden za 28-letnika

Za Alena Furarja je bila usodna poškodba glave.
 
Fotografija: Gol, ki je bil usoden za Alena. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Gol, ki je bil usoden za Alena. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

Mirna Peč - Niso še minili trije meseci od tragedije, ko je v Prekmurju med igro na nogometnem igrišču na 12-letnega dečka padel kovinski nogometni gol. Nesreče se je zgodila med igro, ko se je eden izmed otrok z rokama prijel za prečko na golu, ta pa se je prevrnil in padel nanj. Žal moramo o podobni tragediji poročati z Dolenjske, s Poljan pri Mirni Peči.

Kot je sporočila Alenka Drenik s policijske uprave Novo mesto, so bili o nesreči v kraju Poljane pri Mirni Peči obveščeni v soboto nekaj po 18.30 uri. »Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je na igrišču nekaj oseb igralo nogomet. Osemindvajsetletni moški naj bi se z rokama dvignil na prečko gola. Okvir gola se je prevrnil, padel nanj in ga tako hudo poškodoval, da je kljub medicinski pomoči umrl na kraju dogodka. Okoliščine kriminalisti še preiskujejo in bodo o ugotovitvah po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.«

Nesreča se je zgodila na lično urejenem igrišču Športno turističnega društva Poljane, ki ga domačini oddajajo tudi v najem. Za piknik prostor ga je v soboto popoldne najela skupina zaposlenih v transportnem podjetju Eurotek, iz sicer sodelavci iz delavnice, ki so želeli soboto izkoristili za druženje. Že tradicionalno namreč vsako leto pred dopusti pripravijo piknik, najraje že sredi junija, ko še ni dopustov, saj se tako najlažje zberejo v čim večjem številu. Sobota je bila zanje delovna in takoj, ko so odložili orodje, so se odpravili na priljubljeno igrišče na Poljanah pri Mirni Peči.

Druženje kakšnih 20 sodelavcev in prijateljev je bilo prijetno in sproščeno. Klepetali so in pekli na žaru, Alen Furar in njegov brat Mare pa sta s seboj prinesla žogo in si jo podajala na drugi strani igrišča. Alen je nekaj pred pol sedmo skočil na zgornjo prečko gola, da bi se prijel zanjo in verjetno malo zagugal. A njegova namera se je spremenila v tragedijo. Gol, ki seveda ni narejen za takšne obremenitve, se je prekucnil nanj in nesrečnega Alena, ki je bil med prijatelji znan kot priden, delaven fant, vedno vsakemu pripravljen pomagati, udaril ravno po glavi. Poškodba glave je bila zanj takoj usodna.