Izolčan v avtomobilu prevažal drogo in orožje

Pri 25-letniku so med hišno preiskavo zasegli še več droge in gotovino.
Fotografija: Zasežene droge. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Zasežene droge. FOTO: PU Koper

Prometni policisti so v soboto v večernih urah na Industrijski cesti v Izoli ustavili 25-letnega domačina. Policist je v njegovem avtomobilu opazil zložljivo teleskopsko palico, zato je voznika pozval, naj izstopi. Policisti so nato ugotovili, da ima poleg teleskopske palice v vozilu še vrečko, v kateri je prepovedana droga.

Moški je v avtomobilu prevažal skupno 200 tablet prepovedane droge MDMA, skoraj 200 gramov MDMA, 40 gramov konoplje in 70 gramov  amfetamina. Ker je imel pri sebi tudi precizno tehtnico in nekaj sto evrov gotovine, velik del droge pa je bila pakiran v manjše zavoje, so policisti sklepali, da ima drogo zaradi nadaljnje prodaje. V vozilu je imel tudi prepovedano hladno orožje - teleskopsko palico.

Zasežene droge. FOTO: PU Koper
Zasežene droge. FOTO: PU Koper


Policisti so 25-letniku odvzeli prostost, palico in drogo pa zasegli in poslali v analizo. V hišni preiskavi so zasegli še približno 10 gramov konoplja in približno tri tisoč evrov gotovine, za katero so sklepali, da jo je zaslužil s prodajo prepovedane droge.

Osumljenca so privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj odredil pripor. Za posest teleskopske palice bodo proti 25-letniku uvedli prekrškovni postopek po Zakonu o orožju, za katerega je predpisana globa v višini 500 evrov, za odklon strokovnega pregleda za mamila pa mu sledi še obdolžilni predlog na sodišče.