Jaša Jenull prijavil tvit z grožnjo Urbana Purgarja

Predsednik društva v »javnem interesu« je grozil Jaši Jenullu, že pred tem pa poveličeval Hitlerja in naciste.
Fotografija: Urban Purgar je pogosto nadlegoval protivladne protestnike. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Urban Purgar je pogosto nadlegoval protivladne protestnike. FOTO: Blaž Samec/Delo

Vidni član petkovega protestnega gibanja Jaša Jenull je policiji prijavil tvit predsednika Društva za promocijo tradicionalnih vrednot Urbana Purgarja, v katerem je ta objavil fotografijo izpred Jenullovega doma in pripisal: »Narod povejte, končam jaz to po hitrem postopku?«. Gre za povsem direktno grožnjo, menijo v Protestni ljudski skupščini.

Purgar, sicer tudi odgovorni urednik Nacionalne tiskovne agencije, je tvit objavil minulo soboto, v Protestni ljudski skupščini, ki se je oblikovala ob robu petkovih protivladnih protestov, pa so v ponedeljkovem sporočilu za javnost zapisali še, da ne gre za prvo grožnjo oz. napad, saj da je Purgar že po protestu 25. junija Jenulla pljunil v obraz in mu zagrozil z nasiljem. Jenull je takratni napad in tudi tokratne grožnje prijavil policiji, so sporočili.

Podčrtali so še, da je društvo, ki ga vodi Purgar, od ministrstva za kulturo pod vodstvom ministra za kulturo Vaska Simonitija dobilo status organizacije v javnem interesu.

​Urban Pugar, član neonacistične skupine t. i. rumenih jopičev, je pred kratkim razburil tudi s tvitom, v katerem je zapisal, da je bil Adolf Hitler heroj, v drugem tvitu pa je trdil, da so bili nacisti junaki. Zavzel se je tudi za oblikovanje novih domobranskih milic. 

Na Policijski upravi Ljubljana prejema prijave ali kako jo obravnavajo, niso mogli pojasniti zaradi varstva osebnih podatkov.

Preberite še: