Ubežnika iz Kopra morila v Sarajevu?

Policisti so Dragana Milosavljevića in Damjana Mitrovića locirali v BiH. Sumijo ju torkovega umora 30-letnega Sarajevčana.
Fotografija: Dragan Milosavljević in Damnjan Mitrović. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Dragan Milosavljević in Damnjan Mitrović. FOTO: PU Koper

Bosansko-hercegovska policija je na sledi 41-letnemu Draganu Milosavljeviću, državljanu Bosne in Hercegovine, in 40-letnemu Damjanu Mitroviću, državljanu Srbije, ki sta 29. decembra pobegnila iz koprskega zapora.

Kot poroča tamkajšnji tisk, ju policija sumi novega hudega kriminalnega dejanja, umora 30-letnega Sarajevčana Miloša Ostojića. Ustrelila naj bi ga v torek, na prvi dan letošnjega leta.



Kot pišejo mediji v BiH, so včeraj zvečer med operacijo policijske specialne enote v sarajevski četrti Šip že aretirale Admirja Hodžića - Atka, ki ga sumijo sodelovanja pri umoru oziroma tega, da je domnevnima morilcema takoj zatem v svojem stanovanju omogočil skrivanje. Teh sicer v stanovanju niso našli. Sarajevske specialne enote naj bi bile sicer na sledi osumljenima, že včeraj zvečer so pričakovali njuno prijetje.

Umor je potresel večji del Bosne in Hercegovine, še zlasti osrednji, sarajevski del. Umor tridesetletnika se je zgodil v torek zvečer, ko je zapustil svoj avtomobil pred klubom Sparta, katerega solastnik je bil. Po neuradnih podatkih je najmanj en maskirani morilec stopil iz vozila golf, ga trikrat ustrelil izza hrbta in nato pobegnil. Do podobnega dejanja je prišlo že nedavno, ko je neznanec ustrelil dva policista.

Kmalu po streljanju so policisti morilčev golf našli v mestu Ivanići v občini Vzhodno Novo Sarajevo. Prizorišče umora so zavarovali, Ostojića, ki je veljal za človeka, ki ni bil povezan s kriminalnim podzemljem, pa prepeljali v bolnišnico Srbija. A mu kljub oživljanju ni bilo pomoči.