V požaru Miklavških pekarn so bile poškodovane štiri osebe

Poleg štirih poškodovanih je zgorela celotna proizvodna hala, nastalo je za več kot milijon evrov škode.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Pgd Črnuče
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Pgd Črnuče

Miklavž na Dravskem polju - V Miklavžu na Dravskem polju je okoli 18.30 je izbruhnil požar v podjetju Miklavške pekarne. Začetni požar so poskušali pogasiti zaposleni, vendar jim ni uspelo. Dokončno so ga okoli 20.30 pogasili gasilci. Zaradi požara so reševalci v bolnišnico prepeljali štiri osebe. Zgorela je celotna proizvodna hala, nastalo je za več kot milijon evrov škode.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so dva zaposlena in poklicnega gasilca v Univerzitetni klinični center Maribor odpeljali zaradi vdihavanja dima, domačo prostovoljno gasilko pa zaradi tega, ker se ji je vdrl jašek in je padla vanj.
V požaru je zgorela celotna proizvodna hala, pisarne in 300 do 400 kvadratnih metrov ostrešja. Po prvih ocenah lastnikov podjetja materialna škoda presega milijon evrov.

Ogled danes ne bo mogoč, zato ga bodo policisti, če bo to mogoče, opravili v ponedeljek. Prve ugotovitve kažejo na tehnično napako, vendar bo o vzroku za požar mogoče govoriti šele po zaključenem ogledu in verjetnih kasnejših analizah in preiskavah, so še navedli na policiji.