Vozil brez izpita, si snel lisice in napadel policiste

Koprčan si je s silo snel lisice z ene roke in z njimi udaril kriminalista v glavo, nato pa poskušal zbežati.
Fotografija: Policisti so znova imeli veliko dela. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Policisti so znova imeli veliko dela. FOTO: Roman Šipić

Koper – Kriminalisti v Kopru so v sredo popoldne (16.30) opazili vozilo tujih registrskih številk in v njem kot voznika prepoznali 30-letnega Koprčana, za katerim je bilo razpisano prijetje s privedbo v zapore. Voznik je vozilo ustavil na Jenkovi ulici v Kopru, kjer so kriminalisti izvedli identifikacijski postopek in ga zaradi varne izvedbe privedbe v zapor tudi vklenili.

Koprčan si je nato s silo telesa snel lisice z ene roke in z njimi udaril kriminalista v glavo, nato pa poskušal zbežati. Kriminalisti so ga po nekaj metrih prijeli, obvladali in ponovno vklenili. V tem času je kriminaliste obstopila večja skupina, ki je z nedostojnim vedenjem in vpitjem poskušala odvrniti kriminaliste od izvedbe uradnega dejanja.


 

Dva kriminalista sta bila lažje poškodovana


Zaradi zagotovitve varnosti postopka je na kraj prijetja takoj prispelo še več policijskih patrulj, zato se je večji del skupine razbežal, nekaj od njih pa je bilo na kraju postopka identificiranih in se bosta v nadaljevanju ugotavljali njihovi vloga in odgovornost za storitev kaznivega dejanja. Dva kriminalista sta bila lažje poškodovana.

Tridesetletniku je bila na kraju dogodka odvzeta prostost in je osumljen kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, za katero je predvidena kazen zapora od enega do petih let. Po končanih postopkih so ga ob 23. uri privedli v ZPKZ Koper.