Dekle po osmih letih pobegnilo ugrabitelju

Avstrijska policija je našla 18-letno Natascho Kampusch, ki je uspela pobegniti svojemu 44-letnemu ugrabitelju. Slednji je še isti večer storil samomor.

Objavljeno
24. avgust 2006 15.21
Dunaj - Avstrija je priča srečnemu razpletu primera ugrabitve, ki je trajala osem let. V sredo je namreč avstrijska policija našla 18-letno Natascho Kampusch, ki je uspela pobegniti svojemu ugrabitelju, 44-letnemu Wolfgangu Priklopilu. Ta je še isti večer, devet ur po njenem begu, storil samomor.

Dekle je prvo noč na prostosti preživela na varnem pod nadzorom psihologa. Pomoč psihologa policija nudi tudi njenim staršem, ki so hčer prepoznali, čeprav bo za dokončno potrditev njene identitete potrebna analiza DNK.

Danes 18-letna Natascha, ki je izginila na poti v šolo, je osem let živela le nekaj kilometrov stran od svojih staršev v kleti ugrabiteljeve hiše v Strasshofu blizu Dunaja.

Ugrabitelj je svojo žrtev celih osem let zadrževal v prostoru, velikem 3 krat 4 metre, je sporočila policija, ki je našla skrivališče po opisu žrtve. Dekle je bilo ves čas povsem izolirano od zunanjega sveta. Občasno je lahko brala in gledala televizijo.

Telekomunikacijskega tehnika Priklopila so leta 1998, ob izginotju takrat desetletne deklice, sicer zaslišali skupaj s številnimi lastniki belih kombijev, vendar so ga zaradi pomanjkanja dokazov izpustili, je na novinarski konferenci sporočila policija.