Hišne preiskave tudi na sedežu Pošte Slovenije

Kriminalisti so iskali dokaze za kazniva dejanja s področja korupcije pri gospodarskem poslovanju.

Objavljeno
06. julij 2017 10.28
tre*POŠTA SLOVENIJE
K. Š.. STA
K. Š.. STA
Na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor so včeraj popoldne potekale hišne preiskave. Trem osebam so odvzeli prostost, dve osebi so po opravljenih preiskavah že izpustili, ena oseba pa je še v policijskem pridržanju.
Hišne preiskave bodo potekale tudi danes, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Po navedbah Večera so preiskovali sedež Pošte Slovenije na Slomškovem trgu v Mariboru, preiskave pa so se zavlekle čez polnoč. Da na njihovem sedežu poteka kriminalistična preiskava, je potrdila tudi Pošta Slovenije ki je še navedla, da korektno sodelujejo z organi pregona, drugih informacij pa ne morejo posredovati, poroča STA. Kot še poroča Večer, kriminalisti preiskujejo sumljivo dogovorajanje v zvezi z javnim razpisom za nabavo specifične opreme, ki jo Pošta Slovenije potrebuje za obvladovanje tveganj na varnostnem področju.

Neuradno sta se v preiskavah »znašla direktor korporativne varnosti na Pošti Slovenije Mitja Štampfer, pa tudi ljubljanski podjetnik Tomaž Kastelic, ki naj bi bil s Pošto Slovenije poslovno tesno sodeloval. Ujela naj bi se bila v prisluhe, ko so kriminalisti izvajali prikrite preiskovalne ukrepe zoper druge osumljence v drugi domnevno koruptivni zgodbi,« poroča Večerova novinarka Vesna Lovrec. Iz Pošte Slovenije so danes sicer poslali sporočilo, v katerem trdijo, da med osumljenimi ni nihče iz poslovodstva Pošte Slovenije, prav tako v policijskem pridržanju ni nihče od zaposlenih na Pošti Slovenije.

Hišne preiskave potekajo po odredbi okrožnega sodišča Koper, izvajajo pa jih koprski kriminalisti v sodelovanju s policisti in kriminalisti Policijskih uprav Ljubljana in Maribor. Predkazenski postopek usmerja specializirano državno tožilstvo.

Kot so zapisali na koprski policijski upravi, so iskali dokaze za kazniva dejanja s področja korupcije pri gospodarskem poslovanju. Hišne preiskave so opravili na naslovih treh osumljencev in v poslovnih prostorih dveh gospodarskih družb, kjer so ti zaposleni.