Prijeli vlomilce v parkomate

Ljubljanski policisti ovadili pet najstnikov, starih med 17 in 19 let, ki naj bi vlomili oziroma poskušali vlomiti v deset parkomatov.

Objavljeno
09. januar 2015 13.49
Parkomati na Linhartovi cesti 01.februar 2014
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Ljubljana − Policisti so ovadili pet najstnikov, med katerimi so tudi mladoletniki, ki so oktobra in novembra lani v prestolnici poskušali vlomiti ali so vlomili v deset parkomatov in v eno elektro polnilno postajo. S kaznivimi dejanji so povzročili za okoli 8000 evrov materialne škode. Večina parkomatov je bila namreč pri tem vsaj delno poškodovana, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Kazniva dejanja so izvrševali na celotnem območju Ljubljane. Dve polnoletni osebi je policija s kazensko ovadbo pripeljala pred preiskovalnega sodnika, ki je zanju odredil pripor.

Eno polnoletno osebo in dva mladoletnika so zaradi podobnih kaznivih dejanj policisti Policijske postaje Ljubljana Vič prijeli že decembra 2014. »Policisti so takrat proti osumljeni trojici podali kazensko ovadbo in jih privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za mladoletno osebo odredil hišni pripor, za polnoletno osebo pa pripor,« so še sporočili s policije.