Gore danes vzele dve življenji

Češka planinka zdrsnila in padla po travnatem žlebu na Mangartu. Pod Triglavom našli mrtvega planinca.

Objavljeno
23. avgust 2015 16.17
Posodobljeno
23. avgust 2015 16.17
Na območju med Mangartom in Poncami v Julijskih Alpah se je ponesrečil planinec
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA
Bovec - Danes okoli 8.30 se je pri vzponu na Mangart smrtno ponesrečila češka planinka, je objavila Uprava RS za zaščito in reševanje.

Planinka je na poti med Malim Koritniškim Mangartom in vrhom gore, na predelu pri Hudi Škrbini, zdrsnila in padla po travnatem žlebu proti Loški Koritnici.

Posredoval je helikopter policije z dežurno ekipo za reševanje v gorah in reševalci postaje GRS Bovec. Pokojno je prevzela dežurna služba Komunala Tolmin, so še objavili.

Okoli 15. ure pa so med Domom Valentina Staniča pod Triglavom in grebenom Rjavine našli mrtvega planinca. Kot so pojasnili na Policijski upravi (PU) Kranj, gre za starejšega moškega, najverjetneje državljana Italije.

Tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos je za STA še povedal, da sta se proti domu odpravila dva planinca, vsak po svoji poti. Ker enega od prijateljev na dom ni bilo, je drugi zaprosil za intervencijo.

Intervencija gorske reševalne službe še vedno poteka, saj gre za težko dostopen teren. Trupla planinca, ki je zdrsnil več deset metrov globoko, še vedno niso prepeljali v dolino, je dodal Kos.