Čista energija oktobra v Amsterdamu

Zgodnje prijave na dogodek z več kot sto razstavljavci so mogoče do ponedeljka.

Objavljeno
28. julij 2017 18.43
Borut Tavčar
Borut Tavčar

Ljubljana - Podjetniški pospeševalnik (The Business Booster) InnoEnergy, evropski spodbujevalnik za inovacije s področja čiste energije, se vrača že peto leto zapored. Letos bo potekal v Amsterdamu (Amsterdam Convention Center - RAI), 25. in 26. oktobra.

Lani so v Barceloni gostili 690 udeležencev in 149 razstavljavcev iz 32 držav. Mreženju je bilo posvečenih kar 12 ur programa, skupno sedem ur pa je trajala predstavitev inovacij. Letos bo na dogodku prvič tudi demonstracijski prostor, kjer bodo udeleženci lahko »v živo« videli delovanje različnih inovacij. Glavni poudarek letošnjega dogodka je pospeševanje prehoda na čiste vire energije. Zgodnje prijave so mogoče do 31. julija. Več informacij in registracija na spletu.

Podjetniški pospeševalnik združuje več kot 160 inovativnih startupov, majhnih in srednje velikih podjetij. Tega edinstvenega dogodka se udeležujejo tudi uveljavljena velika podjetja, ki iščejo inovativne izdelke. Pridružijo se tudi investitorji, ki iščejo priložnosti za nove naložbe. Dogodka se udeležijo tudi predstavniki javnega sektorja, ki so seveda ključni za razvoj trajnostne rabe energije v Evropi. Udeleženci Podjetniškega pospeševalnika se lahko udeležijo vseh konferenc, predavanj in glavne razstave, predvsem pa sklenejo nova poznanstva, saj dogodek ponuja številne možnosti za mreženje.

Veliko ljudi, veliko idej, kar je nuja za prihodnost. Foto Innoenergy

»V Evropi se prav zdaj odvija revolucija čiste energije, vendar ne poteka dovolj hitro. Če želimo doseči zastavljene cilje in zaustaviti podnebne spremembe, moramo to revolucijo pospešiti. Pohiteti moramo z inovacijami za trajnostno rabo energije in Podjetniški pospeševalnik InnoEnergy je dogodek, ki to omogoča.
Podjetniški pospeševalnik združuje več inovatorjev s področja čiste energije kot katerikoli drug dogodek. Udeležujejo se ga tudi vodilna podjetja iz branže, investitorji in predstavniki javnega sektorja, s tem pa vsi dobijo direkten vpogled v najnovejše tehnologije in poslovne modele. Na dogodku se sklepajo partnerstva in poslovna sodelovanja tako, da lahko inovacije kar najhitreje zaživijo in s tem spremenijo svet na bolje kakor hitro je to mogoče,« pravi Diego Pavia, direktor InnoEnergy.

Elena Bou, direktorica za inovacije v InnoEnergy, je dodala, da je kar 98 odstotkov udeležencev lanskega dogodka odgovorilo, da bi Podjetniški pospeševalnik priporočili znancem. »Prepričani smo, da vrednost tega dogodka bistveno presega meje samega dneva, ko se srečamo. Da bi inovatorjem pomagali le v prvi fazi razvoja ideje in potem umaknili podporo, ne bi imelo nobenega smisla. Zato inovacije naših partnerjev podpiramo na celotni poti, tudi pri ključnem koraku trženja izdelka. Poleg mentorstva jim nudimo tudi finančne investicijo, kar dokazuje, da smo resnični podpornik na področju trajnostne rabe energije v Evropi,« pravi Elena Bou.