Društvo Verjamem želi na evropske volitve z Listo dr. Igorja Šoltesa

V društvu Verjamem napovedujejo tudi sodelovanje na prihodnjih lokalnih in državnozborskih volitvah.
Objavljeno
05. april 2014 15.33
tlo/šoltes
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Društvo Verjamem želi na evropskih volitvah nastopiti z Listo dr. Igorja Šoltesa. V ponedeljek bodo začeli zbirati potrebne podpise, napovedujejo pa tudi sodelovanje na prihodnjih lokalnih in državnozborskih volitvah. Civilnodružbene organizacije morajo prevzeti svoj del odgovornosti ter državljanom ponuditi širšo in boljšo izbiro, so prepričani.

Kot so zapisali v društvu Verjamem, katerega predsednik je nekdanji predsednik računskega sodišča Igor Šoltes, bodo v kampanji pred majskimi evropskimi volitvami v ospredje postavili predvsem Slovenijo in njen položaj znotraj skupnosti ter zastopanje slovenskih interesov pri sprejemanju odločitev. »Ne moremo več ostati zgolj izvrševalci bruseljskih politik, temveč jih moramo soustvarjati ter biti vidni pri zastopanju interesov državljank in državljanov,« je v sporočilu poudaril Šoltes.

Kot je Šoltes dejal za STA, se je treba aktivirati, saj »to, kar se dogaja, pelje v velik problem, tudi političen«. Njihov glavni cilj so sicer po njegovih besedah državnozborske volitve, »ampak tudi evropske so ena etapa v tem, ker je pomembno, da smo uslišani tudi tam, zlasti zdaj«.

Ob tem je Šoltes zatrdil, da so neodvisni in da to tudi nameravajo ostati. Kandidatno listo in program bodo predstavili ob uradni vložitvi kandidature. V društvu pa napovedujejo, da bodo na listo uvrstili kandidate, »ki niso obremenjeni z dosedanjim političnim delovanjem, hkrati pa so - kljub temu, da bo med njimi veliko posameznikov mlajše generacije - z delom že dokazali, da so sposobni in zaupanja vredni ljudje«.