Odšla je brez posledic

Po očitkih in izstopu Sonje Ramšak za predsednika celjske SDS spet izvolili Janka Požežnika.

Objavljeno
06. maj 2015 13.21
Konferenca MO SDS Celje
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Celje − Na sinočnji izredni konferenci, sklicani tudi zaradi očitkov nekdanje poslanke in podpredsednice SDS Sonje Ramšak na račun Janka Požežnika, je 109 udeležencev konference z nekaj manj kot 80 odstotki glasov izmed dveh kandidatov za predsednika mestnega odbora ponovno izvolilo Janka Požežnika.

Protikandidat Rajko Kokalj, ki je na dosedanje Požežnikovo vodenje odbora podobno kot Ramšakova imel nekaj pripomb, je pobral preostale glasove. Požežnik bo vodenje celjske SDS nadaljeval že sedmo leto.

Konferenci je predsedoval Vinko Gorenak, ki ni dovolil ugovorov o načinu vodenja. Izvolili tudi nov 19-članski izvršilni odbor stranke v mestu, kjer je SDS po zastopanosti v mestnem svetu tretja najpomembnejša stranka − za županovo SLS in za SMC. Po konferenci so z mestnega odbora sporočili, da nedavni protestni »izstop Sonje Ramšak ni pustil posledic in da je Celjski odbor SDS enoten«. Nekateri člani celjske SDS menijo, da je bila izredna volilna konferenca nepotrebna, saj je imel Požežnik do konca mandata le še leto dni, njen namen pa razlagajo s tem, da si je z novo sestavo izvršilnega odbora ter s podporo predsednika SDS Janeza Janše Požežnik v Celju hotel le še bolj utrditi položaj.

Požežnik je dejal, da je v Celju njihova glavna naloga »dvigniti akcijsko sposobnost odbora« in »spodbuditi člane, da se bodo še bolj aktivno vključili v delovanje stranke na vseh nivojih«.

Na očitke Ramšakove, da se celjska SDS podreja interesom župana Bojana Šrota in njegove SLS, pa je odvrnil, da bodo v mestnem svetu še naprej predlagali konstruktivne rešitve in podpirali tiste predloge, ki bodo v korist občank in občanov.

Požežnik je tudi državni svetnik, zaposlen pa je kot poveljnik in direktor Poklicne gasilske enote Celje. Po izobrazbi je diplomirani politolog in obramboslovec. V prejšnjem mandatu je bil županov pooblaščenec, kakor v Mestni občini Celje župan imenuje tiste sodelavce, ki jih po zakonu ne sme imenovati za podžupane. Šrotov pooblaščenec iz SDS je v tem mandatu Miloš Rovšnik.