Še zadnji teden predsedniške kampanje

Kandidata se znova podajata na pot po državi.

Objavljeno
03. november 2017 18.09
Ma. B.
Ma. B.
Ljubljana – Predsedniška kandidata Borut Pahor in Marjan Šarec vstopata v zadnji teden kampanje pred drugim krogom volitev. Poleg nastopov v medijih bosta oba nadaljevala tudi svoja predvolilna popotovanja po Sloveniji.

Borut Pahor je v ponedeljek končal še eno etapo svojega popotovanja po državi, tokrat iz Tolmina prek Mosta na Soči in Kanala ob Soči do Deskel, doživetja na poti pa je opisal kot »nenadomestljiva«. Tudi zato bo v ponedeljek in torek znova na poti. Pahorjeva ekipa je v petek objavila video njegovih največjih predsedniških uspehov, med katerimi so klop miru, trajno obeležje ob uradnih obiskih tujih državnikov v Sloveniji, dan odprtih vrat v predsedniški palači in pogovori z osamosvojitelji – na srednjih šolah.

Teden pred volitvami ne bo miroval niti njegov izzivalec iz Kamnika Marjan Šarec. Ta bo danes »ponovno na cesti«, saj bo z ekipo obiskal Celje, »da izmenjamo mnenja, da si pogledamo v oči, stisnemo roke«.

O menjalnikih in gumah

Šarec je v ponedeljek z ekipo obiskal Idrijo, kjer si je ogledal državno prvenstvo v reliju. V svojem dnevniku, ki ga piše vsak dan kampanje, je kandidat za predsednika zapisal, da je bil obisk te prireditve nekaj za njegovo dušo. »Pogovarjal sem se z vozniki in sovozniki o menjalnikih, gumah, hitrosti, skratka, bil sem v elementu«.

Medtem je državna volilna komisija sporočila tudi uradni končni izid volitev predsednika republike v prvem krogu glasovanja, v katerega so vključeni tudi izidi glasovanja po pošti v tujini in izidi glasovanja na konzularnih predstavništvih v tujini. Kandidata Boruta Pahorja je podprlo 47,21 odstotka volivcev, Marjana Šarca pa 24,76. Volilna udeležba je bila 44,24-odstotna.