Ekonomska fakulteta postala prva trojno mednarodno akreditirana šola

Mednarodne akreditacije EQUIS, AACSB in AMBA jo umeščajo med 1 odstotek najboljših poslovno-ekonomskih šol na svetu.

Objavljeno
20. september 2016 18.32
jer ekonomska fakulteta
Ma. F.
Ma. F.

Ljubljana - Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je z akreditacijo AMBA prejela še tretje mednarodno priznanje odličnosti. S tem je, edina v širši regiji, postala del elitne skupine trojno akreditiranih mednarodnih šol - ima mednarodne akreditacije EQUIS, AACSB in AMBA, kar jo umešča med 1 odstotek najboljših poslovno-ekonomskih šol na svetu.

Trojno priznanje odličnosti za fakulteto pomeni odgovornost do študentov, zaposlovalcev ter vseh deležnikov, ki sooblikujejo in ustvarjajo zgodbo Ekonomske fakultete, ki letos praznuje jubilejnih 70 let. Akreditacija pomeni zavezanost visokim standardom kakovosti fakultete na področju poslovnega izobraževanja, raziskovanja, mednarodne vpetosti in sodelovanja z gospodarstvom.

»Naša dolgoletna tradicija v poslovnem izobraževanju je sedaj okronana še z akreditacijo AMBA, ki nam pomeni najvišje možno priznanje s področja poslovnega izobraževanja. Resnično sem ponosna, da lahko ta čudovit dosežek delim z vami,« je od prejemu akreditacije zapisala dekanja Metka Tekavčič.

Po mnenju predsednika uprave Mercator Tonija Balažiča, je uspeh Ekonomske fakultete »nagrada za preteklo delo in spodbuda ter zagotovilo vsem generacijam študentov, da pridobivajo neprecenljivo osnovo za osebnostni in karierni razvoj. Kakovost študija in pridobivanje kakovostnih znanj ter kompetenc pa je odlična referenca tudi za vse zaposlovalce. Iskrene čestitke vsem, študentom, profesorjem in zaposlenim na fakulteti.«