Fištravec na čelo MOM, Godina ga zapušča

Lotiti se bo moral izrednega zaposlovanja na MOM, pogodbe o zloglasnih radarjih in odhoda Vesne Vuk Godina.

Objavljeno
08. april 2013 13.02
jer Vesna Vuk Godina - Sobotna
S. P., Delo.si/STA
S. P., Delo.si/STA
Maribor - Novoizvoljeni mariborski župan Andrej Fištravec bo po današnji seji mestnega sveta tudi uradno prevzel svoje dolžnosti. Na seji se bodo svetniki, od katerih je s podporo vstajnikov izvoljeni nestrankarski župan pred volitvami zahteval samorazpustitev, zgolj seznanili s poročilom volilne komisije o njegovi izvolitvi, zato zapletov ni pričakovati.

Sicer redna seja bo tokrat bolj ali manj namenjena le povolilnim opravilom, saj se bodo poleg nekaterih rednih kadrovskih zadev in potrditve mandata nadomestnemu svetniku Liste za Maribor Valterju Pristovniku, ki bo zamenjal Alojza Križmana, svetniki seznanili le še s poročilom mestne volilne komisije o izidu nadomestnih volitev za člane mestnega sveta in župana.

Mestni svet se bo nato seznanil še s poročilom komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja o izidu nadomestnih volitev za štiri člane mestnega sveta ter potrdil mandate novoizvoljenim svetnikom Aleksandri Kalacun, Metodu Dolinšku, Jadranki Barbarić in Miroslavu Blažiču, ki so po odstopu zamenjali strankarske kolege iz vrst SD.

Odhajajoča mestna garnitura je poskrbela še za nekaj zaposlitev

Fištravec je sicer pretekli teden na podžupana Milana Mikla naslovil prošnjo, da bi današnjo sejo preselili v večjo dvorano, saj je tako želel uresničiti željo večjemu številu občanov, da bi lahko sejo spremljali v živo. Mestna uprava je njegovo prošnjo zavrnila z obrazložitvijo, da so bila vabila že poslana ter da bi bila vsaka selitev povezana tudi z dodatnimi stroški.

Več težav pa novega župana, od katerega se pričakuje da bo danes predstavil tudi svojo novo ekipo, čaka takoj po prevzemu funkcije. Odhajajoča mestna garnitura je namreč v zadnjem trenutku poskrbela še za nekaj zaposlitev za nedoločen čas, čaka pa ga tudi vrsta nujnih zadev, med drugim pogajanja z Iskro Sistemi glede zloglasnih radarjev.

Ob tem so se začele še razprtije znotraj tabora donedavnih predvolilnih zaveznikov, saj nekateri županu očitajo, da je izgubil stik z realnostjo ter da se je preveč približal stranki Zares, od koder naj bi črpal velik del prihodnjih občinskih kadrov. Med najbolj glasnimi podporniki, ki se danes s Fištravcem očitno razhajajo, je Vesna Vuk Godina.