Iščemo najtoplejše domove starejših

Delo je s prilogo Super 50 pobudnik izbora najtoplejših domov starejših. Svoj glas lahko oddate tudi vi.

Objavljeno
05. september 2016 11.10
Marija, Danica, Ani, Albina, Jože in skrbnica Irena Brodnjak v dnevnem centru za starejše v Šentvidu pri Stični, Slovenija, 19.januarja 2015.
Uredništvo Delo.si
Uredništvo Delo.si

V izboru iščemo dobre, inovativne prakse domov, ki vplivajo na boljše počutje uporabnikov, njihovih svojcev in zaposlenih ter v svoje delovanje vključujejo širšo okolico. Časopisna hiša Delo projekt izvaja v sodelovanju z Ministrstvom za delo in Skupnostjo socialnih zavodov Slovenije (SSZS).

Izbor temelji na delu strokovne komisije, v kateri sodelujejo predstavniki ministrstva, SSZS, Fakultete za socialno delo in Dela. Na podlagi njenih kriterijev smo aprila pozvali vse slovenske domove starejših k oddaji prijav, v katerih so opisali svoj nabor dobrih, inovativnih praks, ki jih izvajajo znotraj doma (s stanovalci, zaposlenimi, sorodniki, prostovoljci) in zunaj njega (sodelovanje z lokalno skupnostjo, medgeneracijsko sodelovanje, ...) in so jih v svoje delovanje vpeljali v zadnjih petih letih.

Na naš poziv sta se odzvali dve tretjini domov, jeseni pa bo komisija, potem ko je proučila prejete prijave, objavila jagodni izbor domov, ki si po njenem mnenju zaslužijo naziv najtoplejši dom starejših. Izbrani domovi bodo predstavljeni v reportaži v prilogi Super 50, ki bo 7. novembra izšla v Delu in Slovenskih novicah.

Glasujte tudi vi

V drugem delu projekta pa k sodelovanju pri izbiranju naj domov za starejše vabimo tudi vas - bralke in bralce. Vabljeni ste h glasovanju za najtoplejši dom starejših, ki vas je navdušil, obenem pa nam lahko predstavite tudi vaše osebne izkušnje, kateri dom vam predstavlja toplino in domačnost.

Glasujete lahko s tiskano glasovnico, ki bo večkrat objavljena v Delovih edicijah, ali s spletno glasovnico. Glasove bralcev bodo organizatorji sešteli, novembra pa bodo nato domove, ki so prejeli največ vaših glasov, predstavili v posebni kategoriji, neodvisno od izbora strokovne komisije.

Svoj glas lahko oddate na TEJ POVEZAVI.