Konjiški bazen tudi po izredni seji ostaja suh

Županova koalicija je kljub devetstotim podpisom za ohranitev bazena povozila »reševalce« kopalne sezone.

Objavljeno
27. junij 2017 17.41
Špela Kuralt
Špela Kuralt

Slovenske Konjice – Razplet prve izredne seje konjiškega občinskega sveta, ki jo je zaradi zaprtja bazena neposredno pred začetkom sezone zahtevalo devet svetnikov, je pričakovano potrdil, da poletne kopalne sezone ne bo.

Koalicija 13 svetnikov SLS, SDS in NSi je povozila opozicijsko deseterico, ki je želela rešiti kopalno sezono. Prvopodpisani pod zahtevo za izredno sejo in tudi peticijo za odprtje bazena neodvisni svetnik Jernej Štromajer pravi, da je nad rezultatom izredne seje razočaran: »Najbolj zato, ker niso hoteli sprejeti niti sklepa, da so se seznanili s peticijo. Podpisalo jo je 900 ljudi. Svetniki SDS so pokrili župana SLS, svetniki SLS pa SDS-ovega direktorja komunale.«

Občina z županom Miranom Gorinškom vztraja, da je bazen dotrajan in da ga je glede na izvedeniško mnenje treba celovito prenoviti. Svetniki koalicije so temu pritrdili in sprejeli sklep, da naj upravljavec, Javno komunalno podjetje Slovenske Konjice, pripravi podlage za prenovo in naj pripravijo predlog za ustanovitev proračunskega sklada za obnovo bazena.

»Zmagal je argument moči, in ne moč argumenta. Vse so zavrnili brez vsebinske razprave, razprava je bila na trenutke bizarna, denimo, kako si je župan v mladih letih želel avto,« je bil slikovit Štromajer. Javnost občini zameri, da so odločitev o zaprtju bazena skrivali do začetka junija, čeprav so se tako odločili že marca. Če bi se prej pogovarjali, bi morda sezono lahko rešili. In še vedno ni prepozno, je prepričan Štromajer. Svet Krajevne skupnosti Slovenske Konjice, ki je največja KS v občini, je izglasoval zbor krajanov, ki bo 7. julija. »Upam, da bomo vsaj prihodnjo sezono lahko rešili,« je zaključil Štromajer.