Na Kredarici 28 centimetrov snega

V prihodnjih dneh bodo padavine v visokogorju verjetno v obliki dežja, je za STA dejal dežurni meteorolog.

Objavljeno
24. september 2015 15.17
jer*Italijanski Dolomiti
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA
Kredarica/Tolmin − Zadnje poslabšanje vremena je v slovensko visokogorje prineslo prvi jesenski sneg. Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je snežilo nad nadmorsko višino okoli 1400 metrov. Na Kredarici, kjer meteorološka postaja stoji na višini 2514 metrov, je v zadnjih 24 urah zapadlo skupno 28 centimetrov snega. V prihodnjih dneh večjega sneženja tam ne bo.

V prihodnjih dneh bodo padavine v visokogorju verjetno v obliki dežja, je za STA dejal dežurni meteorolog na Arsu Andrej Pečenko. Možnosti za nove snežne padavine v visokogorju se za zdaj kažejo v sredini prihodnjega tedna, a je do takrat še daleč, pravi meteorolog.

Na Primorskem pa danes nekaj težav povzroča burja. V Ajdovščini je dopoldne z drevesa odlomila večjo vejo. Ta je padla na šest vozil, parkiranih pod drevesom, in jih poškodovala. Gasilci so vejo odstranili in nato še poškodovana vozila. Kot je še navedeno na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje, bodo delavci ajdovske komunale vejo razžagali in umaknili.