Stare sile v CMK nadaljujejo brez Breclja

Boris Popovič: Brecelj je CMK sprivatiziral, 
zdaj smo prostore namenili vsem mladim.

Objavljeno
23. september 2015 17.44
Nov Center mladih Koper
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper

Koper - Vrata bomo odprli vsemu: delavnicam, tečajem, koncertom, komikom, literarnim večerom... Želimo si, da bi program delali mladi,« pravi Mojca Vojska, ki vodi CMK, kjer bosta v prvem mesecu že dva koncerta alternativne glasbe. »Organizirajo jih fantje, ki so že prej delovali v MKC,« je še povedala Vojska.

»Stari prostori MKC so bili ogabni, neurejeni. Marko Brecelj jih je sprivatiziral, tu je deloval dokaj ozek krog mladih. Tu bodo še zmeraj prostori za mlade, le način delovanja smo spremenili, da bodo za vse,« je ob predstavitvi novega Centra mladih Koper (CMK), ki zdaj deluje pod okriljem koprskega Zavoda za šport in mladino, dejal župan Boris Popovič.

Marko Brecelj oziroma njegovo Društvo prijateljev zmernega napredka so se iz prostorov izselili spomladi, občina Koper pa je za obnovo namenila približno 200.000 evrov. Kupili so novo pohištvo, knjižne police, kuhinjo, računalniško elektro napeljavo, ozvočenje, obdržali so le del stare opreme.

Povsem so prenovili sanitarije, keramiko, talne obloge, stavbno pohištvo, inštalacijo, zvočno izolirali vadnico, temeljito prenovili dvorišče, ki bo zdaj namenjeno tudi prireditvam, obnovili so tudi pročelje s streho in razsvetljavo, kanalizacijo, kurilnico, hladilne in prezračevalne naprave, osrednjo prireditveno dvorano, dve predavalnici in glasbeno delavnico.

Reliefu kiparja Jožeta Pohlena so vrnili izvirne barve (prejšnji gospodarji so ga prebarvali v črno). S sten pa so že zdavnaj izginile poslikave akademskega slikarja Borisa Benčiča. Ob včerajšnji otvoritvi sta nastopila Tinkara Kovač in kitarist Daniel Matič, jutri bodo v CMK nastopili Griomir, SKRUN in Morbid Creation, v soboto pa rock bendi SNIZ, Teenageres, Free The Mouse in Sixtynine.