V Trebnjem s sprejem nad policijska vozila

Neznani storilci so danes ponoči z barvo popisali pet policijskih službenih vozil. Župan Alojzij Kastelic: »Sem začuden in zaskrbljen.«

Objavljeno
25. maj 2016 12.34
Avtomobili
Bojan Rajšek
Bojan Rajšek
Trebnje − Ponoči so neznani storilci pred trebanjsko policijsko postajo z barvnim razpršilcem porisali in popisali pet policijskih službenih vozil.

Na novomeški policijski upravi omenjenemu dogodku, ki je vzbudil veliko pozornosti trebanjskih občanov, ne pripisujejo velikega pomena. Tiskovna predstavnica novomeške policijske uprave Alenka Drenik je za spletno Delo povedala, da so policisti barvo z vozil že odstranili, da premoženjska škoda ni nastala in da okoliščine dogodka še preiskujejo. Na vprašanje, ali je policija v zadnjem času obravnavala kakšnega občana in za katero kaznivo dejanje, odgovora nismo prejeli.

Trebanjski župan Alojzij Kastelic je prepričan, da je »liberalizem šel predaleč«, saj zdaj očitno celo policisti niso več varni pred nepridipravi. »To kaže na degradiranost te družbe. Še pred nekaj leti se kaj takega ne bi moglo zgoditi. Sem začuden in zaskrbljen,« je za spletno Delo povedal Kastelic. Prvi mož občine je opozoril, da je pred leti občinski svet nasprotoval reorganizaciji policije, s katero so ukinili nočna dežurstva na tamkajšnji policijski postaji, vendar ministrstvo za notranje zadeve njihovim utemeljitvam, ki so se nanašale na možnost poslabšanja varnost razmer v tem delu Dolenjske, niso upoštevali.