Žičnata ograja tudi v lucijskem parku

Marina Portorož sredi Parka Sonce postavila ograjo. Nerazumen poseg zaradi uveljavljanja svojega prav.

Objavljeno
27. marec 2016 18.27
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj
Lucija – Marina Portorož v lasti DZS je svojo užaljenost zaradi spora s piransko občino pokazala na nenavaden način: sredi Parka Sonce je postavila ograjo in s tem zamejila svoje zemljišče.

Marina Portorož je z občino Piran podpisala pogodbo in se strinjala z ureditvijo parka, a je lani poleti, ko so krajani nasprotovali pozidavi središča Lucije po interesih kapitala, občini pogodbo odpovedala in zahtevala, naj zemljišče odkupi po zelo visoki ceni. Ker občina tako visoke cene ne namerava plačati, je Marina postavila ograjo sredi priljubljenega mestnega parka. Postavitev ograje je direktor Marine Portorož Sebastjan Selan pred nekaj dnevi takole pojasnil: »V Marini Portorož smo vedno dobro sodelovali z lokalno skupnostjo in si to želimo tudi vnaprej. Ker pa občina ni hotela kupiti zemljišča v Parku Sonce po ponujeni ceni, smo zemljišče prodali ruskemu interesentu. Ta je zahteval postavitev ograje.«

Na občinski upravi ne verjamejo, da je kdor koli pripravljen odšteti 1,8 milijona evrov za zemljišče, za katerega so občinski svetniki že jeseni napovedali, da bo ostal park, in začeli postopek sprejetja prostorskega načrta. »Večkrat smo napovedali, da bomo po sprejetju OPPN začeli razlastitveni postopek, v katerem bo sodni cenilec določil vrednost zemljišča,« so nam pojasnili z občinske uprave. Očitno se je vzpostavilo nadvse neprijetno razmerje med občinsko upravo in podjetjem, ki bi moralo pomagati razvijati turizem v kraju. V občini menijo, da bodo razmere lahko uredili šele, ko bodo upniki Marine Portorož (oziroma DZS) zamenjali vodstvo oziroma dosegli že zdavnaj napovedano prodajo marine. V DZS so jo napovedali že lani, vendar o kupcih ni ne duha ne sluha.