Legija naj bi načrtoval pobeg iz zapora

Milorad Ulemek Legija naj bi prejšnji teden načrtoval pobeg iz zapora v Beogradu. Izmislil naj bi si, da se mu je zdravje poslabšalo, hotel je premestitev v zunajzaporniško bolnišnico, od koder bi lažje pobegnil.

Objavljeno
16. februar 2009 13.12
Milorad Ulemek Legija
Ti. K.
Ti. K.
Beograd - Milorad Ulemek Legija naj bi prejšnji teden načrtoval pobeg iz Okrožnega zapora v Beogradu. Predpostavljajo, da si je Ulemek izmislil, da se mu je zdravje zelo poslabšalo, zaradi česar je zahteval, da ga premestijo na Vojnomedicinsko akademijo. Med preiskavo njegove celice pa so našli plastično kopijo avtomatske pištole „dolga devetka".

Ulemeka so pregledali v zaporniški bolnišnici in se odločili, da se ga ne premesti iz zapora. Preiskovalni organi verjamejo, da je Ulemek načrtoval pobeg v noči z devetega na deseti februar. Malo po polnoči je namreč klical stražarja z razlogom, da mu ni dobro. Čuvaj v zaporu je nemudoma obvestil dežurne zdravnike. Prišla je šestčlanska zdravniška ekipa in opravila pregled. Ugotovili so, da ima zapornik visok pritisk. Vzrok temu stanju bi lahko bil vnos določenega kemičnega sredstvo, ki ga naj bi zapornik namerno popil.

V potrditev suma pobega priča še dejstvo, da so v bližini Vojnomedicinske akademije opazili sumljivo vozilo.

Naj spomnimo, da je nekdanji poveljnik rdečih baretk Milorad Ulemek Legija obsojen na 40 let zapora za organiziranje umora srbskega premierja Zorana Đinđića. Na 40 let zapora je obsojen tudi neposredni izvršitelj umora Zvezdan Jovanović.