Odprta kuhinja: Tista češnjica na vrhu

V maju iščemo vaše najljubše recepte s češnjami. Tiste recepte, ki so za vas kot češnjica na vrhu smetane.

Objavljeno
13. maj 2016 14.34
A. S. H.
A. S. H.
Z zbiranjem vaših najboljših receptov v sklopu natečaja Naša sestavina – vaš recept smo zakorakali že globoko v maj, ko iščemo najslajše, najokusnejše, tiste recepte s češnjami, ki so še sami kot češnjica na vrhu. Veselimo se jih – receptov in češenj. Slednje bomo lahko ob koncu meseca, ko se bodo drevesa šibila pod vabljivimi živo rdečimi plodovi, zjutraj še hladne po ravbarsko trgali z vej in si mimogrede telo napolnili z zdravjem ali pa jih iz ličnih gajbic za eno pest izkoščičili kar na poti v nov delovni dan. Češenj bo veliko, čeprav nam je vreme v aprilu ponagajalo, in priporočila za jedi z njimi bodo, verjemite, prišla še kako prav.

Nabor do zdaj prispelih receptov je precejšen in raznolik. Svoje predloge pošljite na naslov, ki ga najdete na zadnji strani priloge, pa naj bo po elektronski ali navadni pošti. Zbiramo pa jih vse do zadnje nedelje v mesecu, to je tokrat 29. maj. Takrat stopimo v akcijo mi, ki nas čaka težji del, to je izbrati tiste, ki kakor koli izstopajo in so zanimivi in sveži. Skupaj z mladimi kuharji z BIC Ljubljana jih bomo pet preskusili in med njimi izbrali najboljše tri, za katere bomo podelili bone za 120, 60 in 40 evrov. Tistega, ki bo prepričal strokovno komisijo, da ga postavi na zmagovalno stopničko, pa bo teden pozneje po svoje predelal vrhunski kuhar Tomaž Kavčič, skupaj s partnerjem akcije Lidlom Slovenija.

Več preberite v današnji kulinarični prilogi Nedela, Odprti kuhinji.