Torkov namig za kosilo: Zeljna solata z bučnicami in jogurtovim prelivom

Ne mučite se z natančnim rezanjem zelja. Lahko uporabite tudi rezalnik ne bo hudega. Priprava vam bo tako vzela 10 minut.

Objavljeno
24. december 2016 09.42
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • pol glave belega zelja
  • 3 žlice bučnih semen
  • 2 dl naravnega tekočega jogurta
  • 2 žlici hrenovega smetanovega namaza
  • 2 žlici limonovega soka
  • sol, poper
  • kislo jabolko
  • peteršilj

Priprava:

  1. Bučna semena v ponvi na hitro popražimo in prihranimo.
  2. Zelje narežem na rezance in stresemo v solatno skledo. Peterpilj sesekljamo. 
  3. Posebej v posodici za preliv zmešamo jogurt, limonov sok, hrenov namaz, sol, poper. 
  4. Jabolko olupimo, razpečkamo in grobo naribamo na zelje. Prelijemo s polivko, potresemo s semeni, peteršiljem in krepko premešamo. 
  5. Solato ponudimo ob popečeni svinjski zarebrnici in krompirju iz pečice.

Različica: V solato vmešajte žlico ali dve bučnega olja.