Tesla napoveduje še tovorno vozilo in superšportnika  

Širjenje modelske palete je predvideno za leti 2019 in 2020.
Objavljeno
17. november 2017 14.07
G. B.
G. B.

Podjetje Tesla je razkrilo podobo svojega prvega gospodarskega vozila, velikega tovornjaka z imenom tesla semi, ki bo seveda tako kot vsi njihovi izdelki imel električni pogon. Pravijo, da je sposoben veliko boljšega pospeševanja kot tovrstni dizelski izdelki, predvsem pa, da ima tudi ob polni natovorjenosti velik doseg, govorijo tudi o 800 kilometrih. Voznik sedi na sredini kabine. O konkretni ceni niso rekli še nobene, a naj bi se stroškovno izplačal bolj kot dizelski tovornjak.

Medtem ko so električni tovornjak, ki naj bi šel v proizvodnjo leta 2019, napovedali že prej, pa je podjetje presenetljivo pokazalo tudi naslednika svojega prvega in zdaj že ukinjenega proizvodnega modela tesla roadster. Gre za zatrjevano zelo zmogljiv izdelek na električni pogon, ki naj bi z mesta do 100 km/h  pospešil v manj kot 2 sekundah in dosegel najvišjo hitrost preko 400 km/h, z enim napolnjenjem bi naj zmogel zelo zajeten doseg (1000 km). Tega naj bi za proizvodnjo pripravili do leta 2020, primerek pa naj bi stal 200 tisoč dolarjev.

Ob vsem tem je seveda potrebno dodati, da se Tesla ubada s tem, kako čim  prej povečati proizvodnjo cenovno bolj sprejemljivega modela tesla 3, za katerega imajo okoli 500 tisoč naročil, a so jih v tretjem letošnjem četrtletju namesto 1500 izdelali le dobrih 250, bolj množično proizvodnjo pa zamaknili za nekaj mesecev.