Tesla odpoklicala 11.000 modelov x

Možnost napake je le pri manjšem deležu vozil, a so jih iz preventivnih razlogov odpoklicali več.
Objavljeno
13. oktober 2017 13.43
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
San Francisco − Ameriški proizvajalec luksuznih električnih vozil Tesla je odpoklical 11.000 vozil model x, za katere obstaja možnost, da zadnji sedeži ob trku zdrsnejo naprej. Kot so poudarili v družbi, možnost napake obstaja le pri manjšem deležu vozil, a so jih iz preventivnih razlogov odpoklicali več.

Iz Tesle so v četrtek po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili, da so notranji preizkusi pokazali, da je treba pri nekaterih vozilih modelnega leta 2016 in 2017 morda učvrstiti pritrdilni sistem druge vrste sedežev.

»Čeprav Tesla ni prejela poročil o kakršnih koli nevšečnostih ali nesrečah, povezanih s to zadevo, bomo nadaljevali s prostovoljnim odpoklicem, da preverimo vozila in se prepričamo, ali so pri njih morda potrebne prilagoditve,« so pojasnili v družbi.

Lastniki lahko vozila po njihovih zagotovilih nemoteno uporabljajo še naprej, a naj do obiska pooblaščenega serviserja po možnosti preprečijo, da bi v drugi vrsti hkrati dva odrasla sedela na levem in sredinskem sedežu.

Avtomobilski proizvajalec je sicer v začetku meseca razočaral s podatkom o skromni proizvodnji novega avtomobila model 3. Zaradi težav v proizvodnji so namreč proizvedli le 260 primerkov težko pričakovanega modela.

Avgusta je Tesla napovedovala, da bodo v tretjem četrtletju prodali 1500 primerkov tega avtomobila, in pojasnjevala, da bi lahko proizvodnjo do konca leta dvignili na 5000 avtomobilov na teden. Nižje številke so posledica proizvodnih ozkih grl, ki pa jih odpravljajo.