»Glave gor! Vodimo za dve piki!«

Goran Dragić, prvi mož evropskega prvenstva in zlate reprezentance, je za Delo spregovoril (tudi) o ključnem trenutku finala.
Objavljeno
21. september 2017 22.55
Goran Dragić in Luka Dončić 21.8.2017 Ljubljana Slovenija [Goran Dragić in Luka Dončić,21.8.2017,Ljubljana,Slovenija]
S. P.
S. P.

Ljubljana – Tik pred odhodom čez lužo, v Miami, je Goran Dragić v intervjuju za jutrišnjo Sobotno prilogo spregovoril o pravkar minulem evropskem prvenstvu, najtežjih trenutkih, tekmi proti Srbiji, zmagi in prihodnosti.

»Sanje vsakega športnika so, da se poslovi na vrhuncu,« je povedal Dragić, kot kapetan zmagovite ekipe pa je slikovito opisal, kaj se je zgodilo tik pred vrhuncem. »Vodili smo za dvanajst pik, Srbi pa so naredili delni izid 10:0. Vodili smo samo še za dve piki. Igor je zahteval time out. Vsi naši igralci so prišli na klop in prva reakcija je bila, da so sklonili glave in gledali v tla … Takrat sem začutil, da je to najtežji trenutek na tekmi. Začutil sem, da moram to razmišljanje nekako spremeniti, narediti obrat v njihovih glavah ... In takrat sem se res razjezil in zakričal: 'Pa kaj je zdaj to?! To je finale! Igramo finale evropskega prvenstva in vodimo za dve piki! Mi smo v vodstvu na finalu in sklanjamo glave! Mi smo tisti, ki bi morali držati glavo pokonci!'« je Dragić opisal legendarne trenutke. 

»In takrat se je nekaj zgodilo,« je dodal. »Kot bi se vsi skupaj zbudili in začeli res igrati do konca ...« Epilog poznamo.

Več preberite v jutrišnji Sobotni prilogi.