F1 bo v prihodnje bolj mestna

Marketinški direktor Bratches razmišlja, da bi lahko z optimiziranjem koledarja sezono podaljšali in vanjo strpali do 25 dirk.

Objavljeno
11. september 2017 21.23
J. P.
J. P.

London - Svetovno prvenstvo formule ena se utegne v prihodnje še širiti, vendar ne na posebej za to tekmovanje zgrajenih novih progah, temveč želijo v novem vodstvu dirkaško elito približati navijačem v velikih mestih, besede marketinškega direktorja formule ena Seana Bratchesa povzema STA. Ulične preizkušnje bodo tako zamenjale občasno precej odročna in osamljena prizorišča, svetovno prvenstvo pa naj bi postalo kombinacija tradicionalnih, novih in mestnih dirk.

Po njegovih besedah se za prihodnost ni bati, doslej so namreč v novem vodstvu že dobili 40 ponudb novih potencialnih prirediteljev preizkušenj, obljubljajo pa tesnejše sodelovanje tako s tistimi organizatorji, ki že imajo pogodbe, kot tistimi, ki bi šele želeli postati člani elitnega društva, z vsemi pa nameravajo pretresti prednosti in slabosti izvedbe tekmovanja na tej ravni. Morda se v prihodnje obeta tudi prostorsko in časovno bolj zgoščen koledar formule ena, Bratches razmišlja, da bi lahko z optimiziranjem koledarja sezono tudi podaljšali in vanjo strpali do 25 dirk: »Zdaj preveč skačemo - iz Evrope v Azijo, od tam v Ameriko in spet nazaj v Evropo. Bolje bi bilo najprej izvesti evropski del, se nato preseliti v Ameriko in končati v Aziji.«