Hamilton na domači dirki s prvega mesta

V kvalifikacijah pred dirko za VN Velike Birtanije sta bila najhitrejša oba dirkača Mercedesa.

Objavljeno
09. julij 2016 17.29
MOTOR-F1-ENGLAND/
Š. Ro.
Š. Ro.

Silverstone - Svetovnemu prvaku v formuli 1 Britancu Lewisu Hamiltonu (Mercedes) na domačem prizorišču v Silverstonu pred jutrišnjo VN Velike Britanije gre vse kokt po maslu. Potem ko je bil najhitrješi na treningih, je najboljše vožnje prikazal tudi v današnjih kvalifikacijah in si priboril najboljši štartni položaj.

Ob koncu kvalifikacij je Hamilton premagal moštvenega sotekmovalca in tekmeca Nemca Nica Rosberga. Tretji je bil mladi Nizozemec Max Verstappen (Red Bull). Za najboljšo trojico je bil danes četrti Avstralec Daniel Ricciardo, ki je tako dopolnil drugo startno vrsto Red Bullov, iz tretje pa bosta dirko začela Finca, Kimi Räikkönen (Ferrari) in Valtteri Bottas (Williams). Nemec Sebastian Vettel (Ferrari) je dosegel šesto čas, a bo zaradi menjave menjalnika v dirkalniku dirko začel s pet mest slabšega izhodišča.

Svetovni prvak Hamilton bo v nedeljo na domačem prizorišču skušal privoziti tretjo zmago na tem prizorišču v nizu, današnji »pole position« pa je zanj že 55. v karieri.

V skupnem seštevku SP je po dirki prejšnji teden v Avstriji, ki se je končala z novim medsebojnim trčenjem obeh Mercedesovih dirkačev, uspešnejši pa je bil Hamilton, saj je zmagal, razlika med obema vodilnima že zelo majhna. Prvega Rosberga in drugega Hamiltona pred Silverstonom loči le 11 točk (153-142), tretji je Vettel s 96.