Ana Odlazek do ciljnega šprinta celo v igri za odličja

Slovenska državna prvakinja v hitrostnem rolanju Ana Odlazek je na EP v Avstriji med članicami zasedla 28. mesto.

Objavljeno
26. julij 2015 19.46
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Innsbruck - Na avstrijskem dirkališču Worlg se je z maratonom na 42 kilometrov zaključilo evropsko prvenstvo v hitrostnem rolanju. Med članicami je prvič nastopila državna prvakinja Ana Odlazek (RK Ljubljana), ki jo Avstrijci dobro poznajo, saj je lani tam osvojila pokalno tekmovanje, letos pa v skupnem seštevku trenutno drži drugo mesto. Med 42 tekmovalkami je Ana v izjemno izenačeni konkurenci zasedla 28. mesto, za zmagovalko, Italijanko Francesco Lollobrigido, pa zaostala zgolj sedem sekund.

Udeleženke so ves čas vozile tesno druga ob drugi, vsi poskusi pobegov pa so se izjalovili. V zadnjem krogu, tik pred začetkom ciljnega šprinta, je v ovinku grdo padla belgijska tekmovalka, ki je vozila tesno ob Odlazkovi, ki se je srečno izognila padcu, a izgubila stik z vodilnimi v skupini, kar jo je stalo boljše uvrstitve in morda celo stopničk.

Pri članih je slovenske barve branil Kranjčan Nejc Mavsar in zasedel 36. mesto, z naslovom evropskega prvaka pa se je ovenčal Belgijec Bart Swings. Slovenija je imela svojega predstavnika tudi med mlajšimi člani, Miha Remic je končal na 31. mestu, s konkurenco pa je opravil Italijan Daniel Niero.