Berčič za las ob zmagovalni oder

Na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah je bil kannuist Anže Berčič četrti, Jure Lenarčič pa šesti.

Objavljeno
04. junij 2016 21.18
Svetovni pokal kajak- kanu
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Torino - Slalomisti na divjih vodah so v italijanski Ivreji začeli s serijo svetovnih pokalov, ki se bo s finalom zaključila v Tacnu. Prvi dan končnih odločitev smo videli dva slovenska finalna nastopa, oba v konkurenci kanuistov. Zelo dobro sta veslala Anže Berčič, ki je bil na koncu četrti, in Jure Lenarčič, ki bo iz Italije odpotoval s šestim mestom.

Slednja sta ob odsotnosti Benjamina Savška dobro prevzela vodilno vlogo in se prebila v finale. Nekoliko bolje je veslal Berčič, ki je zasedel četrto mesto. Od uvrstitve na zmagovalne stopničke ga je ločilo 32 stotink sekunde, kar pomeni, da bi bil zanesljivo uvrščen na zmagovalni oder, če le ne bi na progi naredil dotika, ki mu je prinesel dve kazenski sekundi.

Blaž Cof je veslal v polfinalu, a tam po napakah na progi tudi obstal in zasedel 30. mesto. Zmagal je Čeh Michal Jane, pred Švicarjem Thomasom Koechlinom in Francozom Kilianom Foulonom.

»Zadovoljen sem. Cilj je bil finale. Po Liptovskem nisem čisto vedel, kam sodim, ker sem pokazal hitre vožnje, ampak tudi delal napake. Tu sem potreboval kar nekaj časa, da sem se navadil, ker je drugačna voda, dokaj divja. V polfinalu je bila vožnja zelo lepa in tekoča, v finalu pa je bilo nekaj napak, malo zaradi pritiska, ampak tudi ni bila slaba,« je svoj nastop ocenil Berčič.

Nastopom kanuistov so sledile kanuistke, kjer sta slovenske barve v polfinalu zastopali dve slalomistki. Žal se nobeni izmed njiju ni uspelo uvrstiti med najboljšo deseterico. Boljši rezultat je tokrat dosegla Alja Kozorog, ki je bila 16., Nina Bizjak pa se je uvrstila na 19. mesto. Zmagala je Avstralka Jessica Fox, pred Britankama Mallory Franklin in Kimberley Woods.

Kajakaši brez uspeha

Nihče izmed štirih slovenskih polfinalistov pa ni uspel ugnati zahtevne konkurence in se uvrstiti v finale kajakašev. Še najboljši rezultat je dosegel Janoš Peterlin, ki je bil 17. Martin Srabotnik je zasedel 23. mesto, Martin Albreht 25., Simon Brus pa 29. Za dvojno zmago domačinov sta poskrbela Giovanni de Gennaro in Daniele Molmenti, tretji pa je bil Poljak Dariusz Popiela.

V nedeljskem delu tekmovanja bo slovenske barve branila le ena predstavnica, in sicer Eva Terčelj, ki se bo potegovala za finale med kajakašicami.