Enako kot predlani: Belakova in Savšek najboljša v Ljubljani

Za najboljši ekipi so izbrali odbojkarskega in rokometnega prvaka, ACH Volley v moški in Krim Mercator v ženski konkurenci.

Objavljeno
15. december 2017 08.16
J. P.
J. P.

Ljubljana - Najboljša športnika Ljubljane v iztekajočem se letu sta bila, enako kot že predlani, telovadka Teja Belak in kanuistični svetovni prvak Benjamin Savšek, poroča STA. Priznanji sta prejela sinoči na tradicionalni gala prireditvi v Festivalni dvorani, na kateri so okronali še druge nagrajence. Podeljevalca sta bila predsednik Športne zveze Ljubljana Janez Sodržnik in podžupan glavnega mesta Dejan Crnek.

V moški konkurenci je bil zmagovalni oder popolnoma kanuistični, saj sta se takoj za Savškom zvrstila še Anže Urankar in lanski zmagovalec Vid Debeljak. Pri dekletih sta Belakovi najbolj za vrat dihali svetovna prvakinja v veslanju na deski (supanju) Manca Notar in balinarka Nina Volčina. Za najboljša trenerja so izbrali Jožeta Vidmarja (kajakaštvo) in Andreja Mavriča (športna gimnastika), najboljši ekipi sta bili odbojkarski in rokometni državni prvak ACH Volley med moškimi in Krim Mercator med ženskami, najboljša alpinista pa sta postala Luka Stražar in Marija Jeglič.