Kajakašem tudi prva ekipna kolajna v spustu

Slovenija je tudi drugi dan SP v klasičnem spustu osvojila kolajno. Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Anže Urankar srebrni.

Objavljeno
03. junij 2016 17.27
Veslanje/SP v spustu
Š. Ro.
Š. Ro.

Banja Luka - Svetovno prvenstvo v klasičnem spustu na reki Vrbas se zaenkrat odvija po željah slovenske ekipe, saj je v dveh dneh prvenstva osvojila dve kolajni, pa niti še niso prišle na vrsto glavne discipline. V ekipni tekmi klasičnega spusta so Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Anže Urankar osvojili srebro. To je tudi prva ekipna kolajna na članskih SP slovenskih kajakašev v tej disciplini.

Od Slovencev so bili boljši le Nemci Tobias Bong, Bjorn Beerschwenger in Andreas Heilinger. Bron je pripadel Belgijcem.

»Letos nisem v formi za klasiko. Imeli smo dober tempo. Včerajšnji čas Anžeta Urankarja smo izboljšali za približno petnajst sekund. Veslal sem drugi, Urankar pa mi je sledil in 'surfal' na valu. Na koncu sva mu z Ovnom naredila dvojni val. Odpeljali smo brez napak. Tistih štirih sekund, kolikor smo zaostali za Nemci, ne bi mogli nadoknaditi, tako da smo veslali optimalno. Zadovoljni smo z drugim mestom,« je bil zadovoljen Žnidarčič, ki ga glavna tekma čaka jutri, ko bodo na vrsti posamične sprinterske preizkušnje.

V ekipni tekmi kanuistov so bili Simon Hočevar, Luka Žganjar in Peter Žnidaršič peti. Zmagali so Čehi pred Nemci in Francozi. Hočevar, Žganjar in Žnidaršič so se na progo podali še enkrat, in sicer v ekipni tekmi dvojcev. Pridružili so se jim še specialisti kajakaši, zato so bili dvojci nekoliko spremenjeni. V enem čolnu sta veslala Hočevar in Maks Frančeškin, v drugem Peter Žnidaršič in Simon Oven, v tretjem pa Luka Žganjar in Anže Urankar. Slovenci so bili kar dobro na poti, na koncu pa se uvrstili tik za dobitniki kolajn, na četrto mesto. Zlato so si priveslali Čehi, srebro Francozi, bron pa Nemci.

V soboto spustaše najprej čakajo kvalifikacije v sprintu na divjih vodah, finalne vožnje pa bodo na sporedu ob 21. uri.