Mlade atlete čakata dve veliki tekmovanji  

Na Poljskem bo prihodnji teden EP v kategoriji do 23 let, v Keniji pa SP za tekmovalce do 18. leta starosti.     

Objavljeno
05. julij 2017 19.26
J. M.
J. M.

Ljubljana - Prihodnji teden sta na sporedu dve veliki tekmovanji v atletiki. V poljskem Bydgoszczu bo potekalo evropsko prvenstvo do 23 let, v Nairobiju v Keniji pa se bodo za naslove svetovnih prvakov borili atleti do 18. leta starosti.

Glavni adut slovenske reprezentance na Poljskem bo Luka Janežič, ki se odkrito spogleduje z medaljo. Poleg njega bodo na prvenstvu nastopili še Jan Petrač, Nino Celec, Jan Luxa, Blaž Zupančič, Anita Horvat, Maja Pogorevc, Anja Benko, Laura Blatnik Guzelj, Julija Praprotnik, Neja Filipič, Veronika Domjan in Katja Mihelič. Tudi trener Albert Šoba upa, da se bo odprava domov vrnila s kakšno kolajno.

Šoba bo sicer vodja ekipe, ki bo nastopila v Nairobiju. Med nastopajočimi Atletska zveza Slovenije (AZS) izpostavlja Gregorja Grahovca in Evo Pepelnak. Tudi za to prvenstvo so pričakovanja podobna: »Ne želim obremenjevati športnikov. Enostavno morajo iti tja uživati in prišel bo tudi rezultat. Če bodo naši najboljši ponovili svoje kvalifikacijske dosežke, upam tudi na kakšno kolajno, ob tem pa imamo vsaj še šest atletov, ki se lahko uvrstijo v finale,« po poročanju STA dodaja Šoba. V Keniji bodo nastopili tudi Mitja Kordež, Jan Vuković, Rok Markelj, Jakob Filip Demšar, Jakob Mali, Tami Ščančar, Izza Obal, Klara Lukan, Nika Glojnarič, Karin Gošek, Nika Ude, Neja Omanovič, Lara Zupanc, Lina Čater, Zoja Šušteršič in Lara Krnc.