Na kratko: kanadski hokejisti mladinski svetovni prvaki

Slovenski dirkač Rok Turk je moral na Januarskem reliju z okvaro motorja odstopiti že na uvodni hitrostni preizkušnji.

Objavljeno
06. januar 2015 12.51
HKO-GOLD-MEDAL---2015-IIHF-WORLD-JUNIOR-CHAMPIONSHIP
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Toronto - Kanadski hokejisti so navdušili domače privržence in po finalni zmagi nad Rusijo s 5:4 (2:1, 3:3, 0:0) osvojili naslov mladinskih svetovnih prvakov. Njihova lovorika je bila povsem zaslužena, saj si na celem turnirju niso privoščili niti enega spodrsljaja, redni del končali z razliko golih kar 21:4, nato pa se v četrtfinalu znesli nad Dansko (8:0) in v polfinalu nad Slovaško (5:1). Po podobnem razpletu je dišalo tudi v finalu, saj so v 33. minuti vodili že s 5:1, kar pa jih je tako uspavalo, da so ruskim vrstnikom dopustili, da so se s tremi goli v treh minutah vrnili v igro. V malem finalu so Slovaki s 4:2 (2:2, 0:0, 2:0) odpravili Švedsko, tudi na račun razigranega čuvaja mreže Denisa Godle, ki so ga izbrali za najkoristnejšega igralca prvenstva. Na vrhu lestvice strelcev so bili trije Kanadčani s po enajstimi goli - Sam Reinhart, Nicolas Petan in Connor McDavid.

Še druga zmaga Češke

Perth - V Hopmanovem pokalu, neuradnem teniškem svetovnem prvenstvu mešanih dvojic, je Češka s 3:0 odpravila Italijo in se tako veselila še druge zmage. Lucie Šafarova je bila s 7:5 in 6:3 boljša od Flavie Pennette, Adam Pavlašek pa s 3:6, 7:5 in 6:1 od Fabia Fogninija, zato obračun dvojic niti ni bil potreben. V skupini A se danes merita še Kanada in ZDA, v primeru ameriške zmage pa bosta že znana oba polfinalista iz skupine.

Odstop za Roka Turka

Schönau - Idrijska avtomobilistična posadka Rok Turk-Blanka Kacin (peugeot 208 R2) je morala po hitrem postopku končati uvodni nastop v novem koledarskem letu na tradicionalnem Januarskem reliju v Avstriji. Podobno kot že lani, ko je Turk zaradi lastne napake odstopil takoj po štartu dirke, je bila zanj tudi letos usodna že uvodna hitrostna preizkušnja, na kateri mu je motor »jeklenega konjička« odpovedal poslušnost. Tehnične težave je imel Idrijčan tudi že na ogrevanju pred dirko, a so nevšečnosti čez noč odpravili.