Slovenska »princeska« se je na najlepši način oddolžila Mehičanki

Ema Kozin si je šampionski pas združenja WIBA priboksala še v supersrednji kategoriji.
Fotografija: Ema Kozin (levo) je bila tokrat po točkah prepričljivo boljša od Mehičanke Irais Hernandez. FOTO: Cropix
Odpri galerijo
Ema Kozin (levo) je bila tokrat po točkah prepričljivo boljša od Mehičanke Irais Hernandez. FOTO: Cropix

Ljubljana – Potem ko se je prvi dvoboj med Emo Kozin (15 zmag, 8 s k. o., 1 neodločen izid) in Mehičanko Irais Hernandez (2 zmagi, 2 s k. o., 2 neodločena izida, 2 poraza) pred dobrim mesecem v Zagrebu razpletel z neodločenim izidom, v povratnem obračunu v Münchnu ni bilo nobenega dvoma o zmagovalki. Mlada slovenska boksarka je bila prepričljivo boljša po točkah z 99:91, 98:92 in 99:91, tako da je zasluženo osvojila šampionski pas v supersrednji kategoriji (do 76,203 kg) po različici WIBA.

»To zmago podarjam trenerju Rudiju, menedžerju Mirku, moji ekipi Valores ter vsem navijačem in pokroviteljem, ki mi stojijo ob strani,« se je veselila 19-letnica iz Šmartnega ob Savi, potem ko je v svojo korist odločila večino od desetih rund. Zdaj se lahko »princeska«, kakor tudi kličejo najuspešnejšo slovensko boksarko, pohvali s tem, da je svetovna prvakinja v dveh težnostnih kategorijah, saj ima tudi šampionske pasove združenj WBF, WIBA, WBU in GBC v srednji kategoriji (do 72,574 kg). »Ema je na najlepši način pokazala, kako so se sodniki motili v Zagrebu,« je bil navdušen njen trener Rudolf Pavlin, menedžer Mirko Skoko pa je pristavil: »To je bil Emin doslej najboljši profesionalni dvoboj. Hernandezova je bila sicer bolje pripravljena kot v Zagrebu, a proti Kozinovi ni imela prav nobenih možnosti. Še več; tokrat je bila Irais dvakrat na robu nokdavna


Bliskovita zmaga Denisa Simčiča


V Münchnu je po več kot dveh letih premora pod slovensko zastavo boksal tudi Denis Simčič (32 zmag, 18 s k. o., 1 neodločen izid, 3 porazi), ki je uresničil svojo napoved in v obračunu lahko-težke kategorije (do 90,892 kg) po hitrem postopku opravil s Čehom Rudolfom Murkom (3 zmage, 3 s k. o., 2 neodločena izida, 86 porazov). Neenakega dvoboja je bilo konec že po poldrugi minuti, ko je Simčič s kombinacijo udarcev v telo in glavo prisilil tekmeca k vdaji. 

»Že zelo hitro sem v njegovih očeh videl, da ga je strah. Želel sem si sicer, da bi boksal več rund, toda po drugi strani ne vem, zakaj bi karkoli tvegal, če lahko dvoboj končam brez praske,« je sporočil 37-letni Slovenec, ki že od rojstva živi v Nemčiji. Ob optimalnem scenariju bi se lahko – kot so mu obljubili menedžerji – že marca prihodnje leto boril za naslov svetovnega prvaka po različici WBU.

Komentarji: