V Taškentu na stopničkah tudi Pogačnikova in Leškijeva

Na judoistični tekmi sv. pokala je Anka Pogačnik osvojila drugo mesto, Andreja Leški pa je bila tretja.

Objavljeno
07. oktober 2016 21.17
Novinarska konferenca pred svetovnim mladinskim prvenstvom v Judu Andreja Leški 18.oktobra 2013
M. Ž.
M. Ž.

Taškent - Slovenski judoisti so na tekmi svetovnega pokala v Taškentu osvojili novi odličji. Po Matjažu Trbovcu in Andražu Jerebu sta na zmagovalni oder stopili še Anka Pogačnik z drugim mestom (do 70 kg) in Andreja Leški s tretjim mestom (do 63 kg).

Pogačnikova je najprej premagala Uzbekistanko Sangino Ismatuljaevo in Rusinjo Jano Dibrino, v finalu pa jo je porazila domačinka Gulnoza Matnijazova. Redni del finala se je končal brez točk, v podaljšku pa je Uzbekistanki uspel odločilni met za vazari, s katerim je osvojila prvo mesto.

Andreja Leški je tekmo začela z zmago nad Belorusinjo Danielo Kazaoni, v polfinalu jo je premagala Hrvatica Marijana Mišković Hasanbegović, tako da ji je ostal boj za bron. Slovenka se je tam zoperstavila Američanki Hannah Miley in jo tudi premagala za končno tretje mesto.

Danes je tekmoval tudi Martin Hojak, ki je v kategoriji do 73 kilogramov osvojil sedmo mesto. Hojak je bil v prvem krogu prost, v drugem ga je premagal domačin Mirzahid Farmonov, v repešažu pa še en Uzbekistanec, Muso Sobirov.