Zaradi mišice bo Rok Klavora počival

Slovenski telovadec je poškodbo utrpel minuli teden na treningu na preskoku, izpustiti pa bo moral tekmi v Bakuju in Dohi.

Objavljeno
09. marec 2017 14.01
iza-Gimnastika
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenska telovadna odprava se bo prihajajočih dveh preizkušenj svetovnega pokala oziroma pokala challenge v športni gimnastiki - najprej konec tedna v Bakuju in nato še teden dni pozneje v Dohi - udeležila nekoliko oslabljena, saj obakrat ne bo nastopil 28-letni Rok Klavora. Končni zmagovalec svetovnega pokala na parterju v minuli sezoni si je namreč poškodoval zadnjo stegensko mišico.

Klavora je poškodbo utrpel prejšnji teden na treningu na preskoku. Medtem ko se bodo njegovi reprezentančni kolegi mednarodni javnosti predstavljali v Bakuju in Dohi, bo moral Ljubljančan obiskovati terapije, počivati in omejeno trenirati, kolikor mu bo pač dopuščala poškodba, poroča STA. Slovenski telovadec (od januarja sicer novopečeni očka hčerke Kiare) upa, da bo težave odpravil v prihodnjih dveh tednih in bo lahko odtlej nemoteno vadil in se pripravil na evropsko prvenstvo v drugi polovici aprila v romunskem Cluju, ki bo zanj eden od poglavitnih ciljev sezone.