Anže Kopitar je novi kapetan Kraljev

Slovenski hokejski zvezdnik bo v moštvu Los Angeles Kings kapetansko vlogo prevzel od Dustina Browna.

Objavljeno
16. junij 2016 21.27
Š. Ro.
Š. Ro.

Los Angeles - Slovenski hokejist Anže Kopitar si je po desetih letih odličnih predstav v moštvu Los Angeles Kings prislužil posebno čast: vodstvo ga je imenovalo za novega kapetana ekipe.

Iz moštva, ki je tudi s Hrušičanovo pomočjo dvakrat osvojilo naslov prvaka v NHL, so že konec sezone sporočili, da Dustin Brown, ki je bil kapetan od leta 2008, na dresu ne bo več nosil črke C. Kopitar, ki je bil vsa ta leta njegov namestnik (A) in v zadnjih sezonah eden ključnih mož hokejistov iz Los Angelesa, pa je bil tudi prvi favorit za to vlogo in bo tudi postal 14. kapetan Kraljev.

Slovenski zvezdnik bo jeseni začel že svojo 11. sezono, prejšnjo je končal s 74 točkami na 81 tekmah, še dodatne štiri je dodal v končnici, ki so jo Kralji končali že v prvem krogu, proti finalistom iz San Joseja. Januarja letos je Kopitar s Kralji podaljšal pogodbo še za osem let in jim bo tako očitno zvest ostal vse do sezone 2023/24.

Kopitar poletni čas sicer preživlja v domovini, je pa že napovedal, da se bo jeseni tudi pridružil slovenski reprezentanci v kvalifikacijah za OI.