Do zmag za zdaj le Sabolič in Gračnar

V treh kolih hokejske lige prvakov dve asistenci Blaža Gregorca (Pardubice) ter gol in podaja Boštjana Goličiča (Gap).

Objavljeno
02. september 2015 17.16
lvi_hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - V novi sezoni hokejske lige prvakov nastopa tudi šest Slovencev, najbolje pa sta med njimi začela Robert Sabolič in Luka Gračnar, ki sta iz prvih treh dvobojev iztržila po eno zmago. Saboličeva Sparta Praga je bila uvodoma s 3:2 uspešnejša od Storhamarja, ki pa se ji je maščeval v povratnem dvoboju (2:1), češki predstavnik je po podaljških pokleknil tudi pred Servettom (3:4). Slovenski napadalec doslej še ni prispeval niti točke.

Do ene zmage se je doslej dokopal tudi Salzburg reprezentančnega čuvaja mreže Gračnarja, ki je pokleknil pred HV 71 (1:4) in Sonderjyskejem (1:4), a se nato v povratnem obračunu znesel nad njim s 7:2. Luka je bil v vseh treh obračunih med vratnicami avstrijskega moštva.

Brez zmage pa so doslej ostali Klemen Pretnar z Vienno Capitals (dva poraza), Boštjan Goličič z Gapom (trije porazi) ter Blaž Gregorc in Robert Kristan s Pardubicami (dva poraza). Kristan je branil zgolj v drugem dvoboju s Farjestadsom (2:3), Gregorc pa je v obeh dvobojih - tudi z Davosom (2:3) - prispeval po eno podajo. Goličič, član Gapovega prvega napada, je v uvodni tekmi s Zürichom vpisal gol in podajo.