Ljubljančani še drugič do zmage po podaljšku

Kljub drugi zmagi hokejisti Olimpije še naprej trdno na dnu razširjenega avstrijskega prvenstva.

Objavljeno
15. oktober 2016 08.28
Na sliki Sacha Guimond. Zbor hokejistov Olimpije, Ljubljana, 3. avgusta 2016 [hokej,Olimpija,Ljubljana,Sacha Guimond,portreti]
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Prve zmage po rednem delu ni bilo, toda ljubljanski hokejisti so se na koncu hude bitke vendarle veselili druge zmage v odprtem prvenstvu Avstrije v tej sezoni. Štajerski Graz 99ers je klonil v podaljšku z 1:2. Ljubljančani bodo v 10. kolu jutri igrali v Znojmu.

Uvodni del hokejskega večera je pripadel administraciji. Vodstvo kluba je v izjavi za javnost napovedalo, da se bo na pritožbo Jesenic za tekmo slovenskega superpokala, na kateri so zmagali Ljubljančani, a s prevelikim številom tujcev na ledu (sedem namesto šestih), odzvalo v predvidenem roku in ko bodo natančno proučili argumente v pritožbi. Kot je bilo pričakovati, je vodstvo zavrnilo odstop tehničnega vodje Jožeta Kovača, saj da uživa polno zaupanje klubskega vodstva. Da je bila napaka posledica večih okoliščin.

V pozitivnem duhu so zvečer zaigrali tudi hokejisti. Po hudem boju in v podaljšku so si priigrali še drugo zmago. Izenačen dvoboj (v strelih je bilo 32:35) je odločil Sacha Guimond v 66. minuti. Ljubljančani so mrežo Štajercev, ki jih vodi Ivo Jan in za katere igra tudi nekdanji zeleno-beli član Ken Ograjenšek, prvič zatresli v prvi tretjini, gostje pa so izenačili rezultat v 36. minuti z igralcem več na ledu.